Wout Poels wint koninginnerit Ronde van Luxemburg (2.HC)

2 juni 2012
poelsLUX

24-jarige Limburger schuift op naar tweede plaats in algemeen klassement.In de ruim 200km lange koninginnerit van de Ronde van Luxemburg reed Wout Poels in de finale weg met drie renners van Radioshack. Op de plaatselijke ronde hielden de renners een voorsprong van 24 seconden over op een klein peloton waarin medevluchter Andreas Klöden inmiddels was teruggevallen. Poels won de sprint voor Fugslang. Achter de kopgroep werd Johnny Hoogerland tiende.

Poels voelt zich al heel de week goed in Luxemburg: “De koers begon woensdag al lekker met een veertiende plek in het secondewerk van de proloog. Vandaag demarreerde Schleck met Klöden op de lastige plaatselijke ronde waarna ik erna toesprong. Even later stak Fugslang ook nog over. Met die drie man uit dezelfde ploeg was ritwinst het maximaal haalbare voor mij en de ploeg. Ik heb nu een ritzege en de jongerentrui en ben daar zeker blij mee.”

Poels schoof in het klassement op naar de tweede plek op twee seconden van leider Fugslang.

De renner uit Blitterswijck rijdt in Luxemburg zijn eerste koers sinds Luik-Bastenaken-Luik. Vervolgens begon Poels de afgelopen maand op trainingskamp in Spanje en Frankrijk aan zijn opbouw richting de Ronde van Frankrijk. De renner van Vacansoleil-DCM zal de komende maand nog starten in de Ronde van Zwitserland.

Lees hier het volledige artikel