Wout Poels overgebracht naar Nederland

10 juli 2012
1341940974Poelske

Scan zet sein om Frankrijk te verlaten op groenWout Poels is op weg naar Nederland. Een maandagavond gemaakte scan wees uit dat het vervoeren van de 24-jarige wielrenner van Vacansoleil-DCM verantwoord is. Vandaag is er een specifiek toegeruste ambulance vanuit Amsterdam naar Nancy gekomen om Poels op te halen en naar Nederland te brengen. Daar zal hij op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Venlo verder worden onderzocht en verpleegd.

Omdat de Limburgse klimmer in een buitenlands ziekenhuis opgenomen was, wordt hij drie dagen in quarantaine gehouden. “De scan bevestigde dat Wouts gezondheidssituatie stabiel is en dat hij transportabel is”, zegt manager Daan Luijkx van Vacansoleil-DCM. “Wout wilde heel graag weg uit Frankrijk omdat er een taalbarrière was. Dichter bij huis zullen specialisten van verschillende ziekenhuizen samenwerken om hem de medische zorg te geven die hij nodig heeft”, aldus Luijkx.

Poels was vrijdag, in de zesde etappe van de Tour de France betrokken bij een massale valpartij op ongeveer vijfentwintig kilometer van de finish. Daarbij liep hij een breuk in de linkernier, een gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben op. Eerst werd hij overgebracht naar het militair hospitaal in Metz en later die avond werd Poels opgenomen in het academisch ziekenhuis in Nancy. Aan het einde van de week wordt een nieuwe scan gemaakt die inzicht in het herstel moet geven.

Lees hier het volledige artikel