Wout Poels aan beterende hand

21 juli 2012
Wout Poels aan beterende hand

Herstellende renner wacht op sein om naar huis te gaan.
Ruim twee weken na zijn val in de Touretappe richting Metz is Wout Poels aan de beterende hand. Nadat de renner eerder deze week van de intensive care naar de afdeling ging, is nu zijn ontslag uit het ziekenhuis aanstaande: “Normaal gesproken moet ik volgende week naar huis kunnen,” meldde de ongelukkige renner vanaf zijn ziekbed. “De laatste paar dagen kan ik al af en toe uit mijn bed en mijn herstel kan zich binnenkort thuis voortzetten.”

In Metz werden bij Poels een breuk in de nier, een gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben geconstateerd: “Ik begreep dat mijn beschadigde nier voor ongeveer 75% functioneert en dat het de komende tijd afwachten is of die volledig zal herstellen. Om dit herstel te bevorderen wordt mijn blaas kunstmatig geleegd zodat die niet op mijn nier drukt. Over mijn milt hoor ik niet zoveel en die zal normaal gesproken net als mijn ribben snel volledig herstellen. Mijn ribben doen pijn als ik bijvoorbeeld overeind wil komen maar dat wordt wel beter.”

Poels kijkt ernaar uit om naar huis te kunnen: “Ik ben thuis in goede handen en kan daar mijn rust pakken en verder aan mijn herstel werken. Alle medeleven doet me deugd, maar ik hoop dat de fans en de media respecteren dat ik voorlopig vooral rust nodig heb. ”

Lees hier het volledige artikel