Tour: Wout Poels schadevrij door eerste rit

1 juli 2012
1341479823Wout

Klassementsrenner van Vacansoleil-DCM groeit naar topvorm
Het voornaamste doel van Wout Poels in de eerste etappe van de Tour de France was om geen tijdverlies op te lopen en zonder kleerscheuren de eindstreep in Seraing te halen. Die opzet slaagde. Net dat beetje extra om mee te doen om de ritzege of de ereplaatsen ontbrak nog in het openingsweekend van de befaamde Franse rittenkoers.

“Het was een mooi ritje”, vond Poels, die met zijn 24 jaar de benjamin is van de Vacansoleil-DCM-formatie. “Er werd hard gereden in de finale. Ik ben blij dat ik me goed voorin kon handhaven. Daar zit je het beste. Hopelijk lukt dat ook de komende drie weken”, reageerde hij na de finish tevreden.

De strijd om de bloemen moest hij echter van een afstandje bekijken. “Het was een venijnige aankomst. Ik had niet meer de power om mee te sprinten”, verklaarde het Limburgse klimtalent. “Die intentie had ik wel, maar het zat er niet in. Ik voelde me wel oké, maar ik heb nog niet de echte topvorm te pakken. Het gaat er nu om dat ik geen tijdverlies oploop. We krijgen nu wat vlakke ritjes en dan een tijdrit. Tot die tijd is het overleven en dan zien we op de rustdag wel hoe ik er voor sta.”

Lees hier het volledige artikel