Tour: Wout Poels loopt inwendig letsel en ribbreuken op

6 juli 2012
1341606555valpartij

Klassementsrenner Vacansoleil-DCM door valpartij uit Tour
Wout Poels heeft bij de valpartij die hem in de zesde etappe van de Tour de France tot opgave dwong een scheur in de nier en in de milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben opgelopen. Poels is stabiel, zo liet ploegarts Peter Lagrou van Vacansoleil-DCM weten vanuit het militair ziekenhuis in Metz, waar de onfortuinlijke renner verpleegd en verder onderzocht wordt.

Poels was betrokken bij de massale valpartij op ongeveer vijfentwintig kilometer van de finish in Metz. Na korte tijd in de ambulance te hebben gelegen, besloot de 24-jarige renner het toch nog te proberen. Tien kilometer later was zijn opgave alsnog een feit. Na de wedstrijd is Poels per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook vorig jaar kwam er een vroegtijdig einde aan de Tour de France van de renner uit Blitterswijck.

Sprinter Kenny van Hummel van Vacansoleil-DCM finishte in de zesde etappe als vierde. Collega Kris Boekcmans werd in kansrijke positie teruggeslagen door materiaalpech. Daarmee verspeelde hij een vrijwel zekere podiumplaats.

Lees hier het volledige artikel