Tour: Van Hummel kwam niet in kansrijke positie

2 juli 2012
1341479823Kenny

Sprinter van Vacansoleil-DCM moet genoegen nemen met plaats veertien
Om ritwinst te behalen in de Tour de France moet alles meezitten. Dat was vandaag, in de tweede etappe naar Tournai, niet het geval voor de sprinters van Vacansoleil-DCM Kenny van Hummel en Kris Boeckmans. Laatstgenoemde reed in de laatste vijf kilometer lek en mede daardoor kwam behalve de rappe Vlaming ook Van Hummel niet in kansrijke positie in de massasprint. Van Hummel moest het doen met een veertiende plaats in het dagklassement.

“Ik kwam niet in de positie om te kunnen sprinten”, baalde Van Hummel. “De benen waren heel erg goed en de intentie in de ploeg was er ook. De lekke band van Boeckmans doorkruiste de ambities, te meer omdat ik in de laatste twee kilometer ook Marco Marcato kwijt raakte. Juist op het moment dat het er op aan komt. Je hebt iemand nodig die je terug in goede positie kan brengen, wanneer je die verliest.”

Net als in rit één toonde Van Hummel zich ook in de tussensprint. “Je weet nooit waar dat uiteindelijk toe leidt. Ik ‘loop’ in de tussensprint gewoon mee, zodat ik mijn sprintvezels zo veel mogelijk spaar. Ik ben goed in orde. Het is alleen jammer dat ik dat vandaag niet heb kunnen laten zien. Ik zat heel lang goed geplaatst, maar door de hectiek raakte ik de aansluiting bij Mark Cavendish kwijt toen die vrij baan kreeg. Een verloren kans. Morgen is denk ik te lastig, maar overmorgen kunnen we weer aan de gang.”

Lees hier het volledige artikel