Tour: Vacansoleil-DCM geeft niet thuis

11 juli 2012
1342037908Raf

Van Hummel: “Komende etappes iets rechtzetten”
In de omvangrijke kopgroep die in de tiende etappe van de Tour de France het mooie weer maakte, ontbraken de renners van Vacansoleil-DCM jammerlijk. Ze spraken weliswaar duchtig hun woordje mee toen in de openingsfase slag om slinger gedemarreerd werd, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleken de ploegleiders Hilaire Van der Schueren en Michel Cornelisse niemand in de voorste gelederen te hebben.

Dat tot bittere teleurstelling van de renners zelf. “Op zo’n grote groep moet er iemand van ons bij zijn”, stak Johnny Hoogerland het falen niet onder stoelen of banken. “In het begin was het echt oorlog en is het meespringen, meespringen… Maar uiteindelijk stonden we met lege handen”, baalde hij. Rafael Valls (foto) was met de dertigste plaats de eerste Vacansoleil-DCM-renner in de rituitslag.

Kenny van Hummel besefte hoe laat het was. “We hebben vanavond iets om te bespreken”, stelde hij. “Ik heb geen verklaring waarom er niemand bij was. De komende ritten moeten we iets recht zetten.”

Rob Ruijgh streed vooral tegen zichzelf in de eerste echte bergetappe. “Als er geklommen moet worden, zit ik normaal niet in de achterste groep. Mijn lichaam wilde niet mee. Sinds de valpartij heb ik een probleem met mijn heup. Het is alsof ik fiets met slechts één been. Vanmorgen had ik goede hoop, maar het draaide niet. Tussen de oren zit het wel goed, maar ik had hier meer van verwacht. Het lichaam geeft een signaal af en daar moet ik me bij neerleggen. Het is balen en hopen op verbetering.”

Lees hier het volledige artikel