Tour: Spurters Vacansoleil-DCM nog met lege handen

5 juli 2012
1341520057Bucchi

Kris Boeckmans en Kenny van Hummel komen niet aan sprinten toe
Kris Boeckmans was aangeduid om namens Vacansoleil-DCM een gooi naar de bloemen te doen in Saint Quentin, de aankomstplaats van de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. Met Marco Marcato en Kenny van Hummel in zijn nabijheid waren de kansen tot in de laatste kilometer gaaf voor de sympathieke Antwerpenaar. Door manoeuvres van collega-sprinters verloren Boeckmans en Van Hummel echter kostbare meters en het rappe duo bleek niet meer bij machte die situatie recht te zetten.

In het sprintgewoel mag voor de afmakers binnen Vacansoleil-DCM niet te veel mis gaan, maar een rimpelloze spurt is in de Tour de France vooralsnog net zo zeldzaam als een sneeuwbui in juli. “Ik moest vier keer remmen en weer vier keer optrekken”, schudde Boeckmans teleurgesteld het hoofd. “Net toen ik wilde inpikken bij Greipel, kreeg ik andermaal een tik. Zeer spijtig, want het zat erin.”

De Tour-debutant geeft de moed echter niet op. “Ik voel me goed en ik heb er zin in. Al is het met al die valpartijen steeds wel schrikken”, vindt Boeckmans. Ook Van Hummel laat het hoofd niet hangen. “Het was een lastige aankomst en ik wilde voor ‘Boeckie’ de sprint aantrekken. Op links werden we overruled door een paar man van Greenedge. Daarop kozen we het wiel van Hutarovic, maar die hield plotseling zijn benen stil. Kris en ik kwamen daardoor op een gaatje. Ik zat zelf aan mijn limiet, maar Kris had nog wel de macht om een goede sprint af te leveren. Maar helaas niet meer de goede positie.”

Lees hier het volledige artikel