Tour: Sprintersbal ontregeld door valpartij

4 juli 2012
1341479822kennyet4

Vacansoleil-DCM heeft geluk nog niet aan haar zijde
In de vierde etappe van de Tour de France werd reikhalzend uitgekeken naar een massasprint. Ook binnen de gelederen van Vacansoleil-DCM. Nog voordat spurter Kenny van Hummel in stelling was gebracht, waren de kansen op succes echter al verkeken door een valpartij die de sprint ontregelde. Kris Boeckmans werd weliswaar achtste, maar de Nederlandse formatie had vooraf hoger ingezet.

‘Ik zit gebakken. Dadelijk sprinten’, dacht Kenny van Hummel toen hij op minder dan drie kilometer van de finish in het wiel zat van de wereldkampioen. Zijn ploeggenoten Kris Boeckmans en Marco Marcato waren in de buurt om de rappe Gelderlander bij te staan in de laatste hectometers, maar niet veel later sloeg het noodlot toe. Pal voor Van Hummel ontstond een valpartij en wonder boven wonder wist de ambitieuze Nederlander aan een tuimeling te ontkomen.

“Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad”, beseft Van Hummel na afloop. “Ik zat er eigenlijk middenin, maar desondanks viel ik niet. Ongelofelijk. Ik moest wel vol in de ‘ankers’. Opeens lagen ze daar. Ik kon er nog net tussendoor slalommen, maar ik was wel op slag kansloos. Marco en Kris zouden me hebben gelanceerd, dus we hadden goede ijzers in het vuur. Tot dusver hebben we gewoon dikke pech gehad. Dat is zuur. Ik voel me goed en zat vandaag in een heel goede positie. In het wiel bij Cavendish… dat is toch dé man.”

Tegen wil en dank moest Boeckmans in de slotmeters zelf het succes proberen binnenslepen. Hij had echter teveel kruit verschoten. “Ik miste aan het eind de power”, verklaarde de Vlaming. “Ik had niet de benen die ik gisteren had. Anders had ik korter gereden. Je wilt altijd meer en meer, dus we gaan plannen maken voor de komende ritten.”

Lees hier het volledige artikel