Tour: Michel Cornelisse houdt hoop op ritzege

15 juli 2012
Tour: Michel Cornelisse houdt hoop op ritzege

Ploegleider Vacansoleil-DCM mist kopman Wout Poels
Michel Cornelisse doet er samen met collega-ploegleider Hilaire Van der Schueren alles aan om het tij voor Vacansoleil-DCM in de Tour te keren. Ook na de veertiende etappe stond het ploegleidersduo met lege handen, maar toch zag Cornelisse lichtpuntjes. “In het begin van de rit heb ik een heel actieve Vacansoleil-DCM-ploeg gezien. Vooral Johnny Hoogerland probeerde veelvuldig om weg te komen”, zegt Cornelisse. “Johnny was de actiefste. Vóór de beslissende ontsnapping zat hij al met Sagan weg.”

Uiteindelijk lukte het Hoogerland noch zijn ploeggenoten om mee te zitten in de vlucht van de dag. Cornelisse daarover: “Op het moment dat ze eenmaal wegrijden, hebben we niemand mee. Dat neem ik niemand kwalijk. Johnny heeft er alles aan gedaan. We springen tien keer mee en de elfde keer gebeurde het”, blikt de Amsterdammer terug. “We hebben tot nu toe geen geluk. Soms denk ik wel: ‘Hoe zou het geweest zijn als Woutje niet gevallen was?’”, zegt hij, berustend in het lot van pechvogel Poels.

De handdoek gooien komt echter niet in de gedachten van Cornelisse en zijn formatie op. “Tot en met Parijs liggen er kansen. Ik behoud vertrouwen in een ritzege. Gegrond ook, denk ik. Als we geen vertrouwen meer hebben, kunnen we beter de TGV naar huis pakken. Dit is de Tour, daar is het niet simpel om te winnen. Maar wij blijven de moed erin houden en we zullen er met ambitie inspringen.”

Lees hier het volledige artikel