Tour: Marcato sprint naar zevende plek

14 juli 2012
Tour: Marcato sprint naar zevende plek

Italiaan toont zich voor tweede dag op rij
Voor Vacansoleil-DCM verloopt de Tour de France vooralsnog ongelukkig. De valpartijen eisten hun tol en dan is de zevende plaats in een rituitslag al een kleine opsteker. Marco Marcato tekende daarvoor in de dertiende etappe naar Le Cap d’Agde. Een dag eerder had de Italiaan zich ook al getoond door ten aanval te trekken. Succes bleef tot dusver uit, maar Marcato’s moreel is nog intact.

Op 23 kilometer van de finish lag met een steil klimmetje van de derde categorie een aardige scherprechter. In de aanloop daar naartoe was de strijd om een goede uitgangspositie hevig. Omdat ook de wind een bepalende factor was in de finale, streed een flink uitgedund peloton om de dagzege. “Ik was net op tijd naar voren gesprint om in de eerste groep te zitten”, vertelde Marcato, die op een brug slim het gevaar overzag en bovendien bij machte was om daarop te anticiperen.

“Voor de sprint had ik het wiel van Gilbert gekozen, maar die zat er kennelijk een beetje doorheen. Ik sneed de laatste bocht te hard aan, waardoor ik even in de remmen moest. Daarmee verloor ik twee of drie plaatsen en waren de eerste vijf plotseling gevlogen”, deed de Italiaan zijn relaas. “Maar voor de moraal doet het toch wel deugd. Gisteren zat ik mee in de aanval en vandaag sprint ik mee om de prijzen. Als ik die lijn weet vast te houden, zit er voor de komende dagen wellicht nog iets moois in.”

Lees hier het volledige artikel