Tour: Lieuwe Westra op twintig tellen van gele trui

30 juni 2012
LieuweWestra

Surprise blijft uit: Vacansoleil-DCM voldoet aan verwachtingen
De Tour de France is begonnen en net als vorig jaar is Vacansoleil-DCM er weer bij: “le retour du soleil”. Tijdens de proloog in Luik waren vele ogen gericht op de kersverse Nederlands kampioen tijdrijden Lieuwe Westra.

De Fries staat weliswaar niet te boek als een echte proloogspecialist, maar door als beste Nederlander te finishen deed Westra zijn driekleur alle eer aan. Op twintig seconden van de winnaar finishte hij als 24e.

“Op dit niveau is er op deze afstand weinig eer voor me te behalen”, was Westra realistisch. “In zo een topdeelnemersveld eindig ik doorgaans rond deze positie, dus ik heb het naar behoren gedaan. Een proloog is nu eenmaal niet mijn ding. Ik kom pas op stoom als het wat langer duurt.”

“Mijn eerste deel was niet snel genoeg, maar het tweede stuk ging goed. Dat biedt vertrouwen voor de langere tijdritten. Daarin komen de specialisten en sommige klassementsrenners boven drijven. Hoewel ik me dit jaar als klimmer heb verbeterd, is dat gelukkig niet ten koste van mijn tijdrit gegaan.”

Lees hier het volledige artikel