Tour: Hoogerland steekt neus aan het venster

8 juli 2012
1341778855John

Vacansoleil-DCM spreekt in achtste rit weer woordje mee
De geleerden bij Vacansoleil-DCM waren het er over eens: de vluchters zouden in de achtste rit voor de bloemen strijden en dus moesten de blauwhemden van de ploegleiders Hilaire Van der Schueren en Michel Cornelisse op het appèl zijn als er gedemarreerd werd. Lieuwe Westra, Rafael Valls en Johnny Hoogerland slaagden erin om zich in de geanimeerde etappe nadrukkelijk in de kijker te rijden.

Uiteindelijk was het Johnny Hoogerland die het langst uitzicht had op succes. De bloemen gingen echter ook aan de populaire Zeeuw voorbij. “Een kans minder”, constateerde hij na afloop nuchter. “Ik denk dat deze Tour vijf of zes keer een ontsnapping tot het einde leidt. Dit was daar één van en woensdag krijgen we denk ik weer een kans. Dan gaan we ons best weer doen. Vandaag heb ik me laten zien, maar daar ben ik hier niet voor. Al besef ik dat het niet gemakkelijk is om hier te winnen.”

Mede door een gebrekkige samenwerking in de omvangrijke kopgroep verliep de finale erg grillig. Op veelal Zwitsers grondgebied was er voortdurend een hevige strijd in het peloton. “Ze reden gelijk weg”, blikt Hoogerland terug. “Lieuwe was erbij en ik dacht dat we die groep niet meer terug zouden zien. Maar ze bleven maar voluit rijden in het peloton. Toen er weer een groep ontstond, wist ik dat ik erheen moest springen als ik mee wilde zitten. In die groep werd heel raar gereden: steeds hollen of stilstaan. Ik was goed, maar niet goed genoeg om uiteindelijk mee te doen om de overwinning.”

Toch kon Hoogerland terugzien op een verdienstelijke wedstrijd. “Dit soort etappes ligt me. Dan kan ik me simpel motiveren. Er werd hard gekoerst en ik zat mee. Tachtig procent van het peloton probeert mee te zitten. Ik heb het dus niet slecht gedaan. Dat is wel hoopgevend voor de komende twee weken.”

Lees hier het volledige artikel