Sergey Lagutin wint GP Canton d’Argovie (1.1)

7 juni 2012
1340890104LaguArgovie

Goede generale voor Ronde van Zwitserland.Sergey Lagutin heeft vandaag de GP Canton d’Argovie gewonnen. Op de lastige omloop reed de Oezbeeks kampioen met twee medevluchters al na een half uur weg uit het peloton. Op de meet hielde de drie ruim dertig seconden over op een groep van zeven achtervolgers. Lagutin bleek de rapste: “Toen we bij de laatste beklimming nog maar een minuut voorsprong hadden koos ik ervoor om op mijn sprint te vertrouwen. Ik heb lang op een zege moeten wachten en ben heel blij. Na de Giro wist ik dat de conditie goed was al heb ik daar veel afgezien, dit is een mooie bevestiging.”

Vacansoleil-DCM was met zes van de acht renners voor de Ronde van Zwitserland reeds in het Alpenland neergestreken. Ploegleider Hilaire Van Der Schueren genoot van de zege: “Lagutin rijdt al sinds 2009 in onze ploeg en hij zet zich altijd in voor de ploeg. Het is mooi dat hij nu zelf eens kan winnen nadat hij al vaak dichtbij winst was.” Met Lagutin hebben nu acht verschillende Vacansoleil-DCM renners een koers gewonnen in 2012.

In de Ronde van Zwitserland komen zaterdag vijf renners uit de voorselectie van de Ronde van Frankrijk aan de start: Johnny Hoogerland, Wout Poels (Nederland), Kris Boeckmans (België), Marco Marcato (Italië) en Rafael Valls (Spanje). De ploeg wordt gecompleteerd door Sergey Lagutin (Oezbekistan), Nikita Novikov (Rusland) en Martin Mortensen (Denemarken). In 2011 wist Vacansoleil-DCM met Borut Bozic en met Thomas De Gendt een rit te winnen in de Zwitserse WorldTour koers.

Vier dagen na de Ronde van Zwitserland maakt het team van Vacansoleil-DCM in Breda haar Tourselectie bekend.

Lees hier het volledige artikel