Ronde van Zwitserland vertrokken

9 juni 2012
1340890104marcatoSuisse

Dauphine nadert eindeDe Ronde van Zwitserland is in Laguno begonnen met een proloog. Zonder echte specialisten wist Vacansoeleil-DCM zich aardig te plaatsen. Marco Marcato werd veertiende terwijl de in zeer goede vorm stekende Wout Poels achttiende werd. Op zondag zullen de kleine verschillen direct groter worden want dan staat de renners een aankomst bergop te wachten.

Ondertussen was de Dauphine zaterdag toe aan zijn koninginnerit. Nadat eerder alle Vacansoleil-DCM wegvielen uit het klassement was een goede rituitslag het maximaal haalbare. Ploegleider Michel Cornelisse zag strijd: “Ik was vrijdagavond niet blij en dat hebben de jongens geweten. Vandaag kan ik dan weer trots op ze zijn omdat ze alle vijf er vol zijn ingevlogen. Uiteindelijk was Matteo Carrara mee en zijn vluchtgroep kwam aan de voet net te weinig speelruimte tekort om voorop te blijven. De Italiaan eindigt uiteindelijk nog vrij vooraan.”

Nadat Stijn Devolder vrijdag afstapte met een geblokkeerde onderrug ging Stefan Denifl op zaterdag niet van start vanwege koorts.

De derde koers voor Vacansoleil-DCM was deze zaterdag in Zeeland. Na een zware dag met een harde wind kwam Kenny van Hummel als vijfde over de meet nadat de kopgroep in de finale uiteen viel.

Lees hier het volledige artikel