Etappe 3 Ronde van Zwitserland

11 juni 2012
1340890104boeckmansSuisse012

Kris Boeckmans komt nog niet aan sprinten toe.Met een vijftiende plek in rit 3 kon Vacansoleil-DCM niet tevreden zijn. Echter ploegleider Hilaire Van Der Schueren zag potentie: “Kris wordt hier in de finale perfect gebracht en dan moet je in die bizarre laatste kilometer een beetje geluk hebben. Door de regen werd het ook nog eens echt een aankomst voor lefgozers. Maar wat ik vandaag van de ploeg zag biedt kansen voor de komende dagen. Kris gaat zeker nog een dag mee kunnen sprinten om de prijzen.”

Ondertussen bouwde de ploeg verder aan de vorm voor de Ronde van Frankrijk: “Johnny had gisteren en vorige week last van zijn maag maar dat lijkt nu stabiel. Onder meer Wout Poels en Rafael Valls lieten gisteren net als Hoogerland zien op schema te liggen richting de Tour”, besloot van der Schueren.

Wout Poels keek vanochtend zelf nog even terug op de rit naar Verbier: “In Luxemburg was ik na vijf weken zonder competitie direct vooraan te vinden maar dan merk je hier op die lange klimmen dat ik nog wel wat competitie nodig heb. Ik heb het vaak lastig in het begin van een klim en kom dan in mijn ritme. Gisteren ging het aardig maar kwam ik precies niet in het juiste ritme. Er is echter nog tijd.”

Lees hier het volledige artikel