Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW winnen Nürnberger WDM Grand Prix door DCM Meststoffen

27 december 2013

Duitse Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW ( Westf. Donnerhall ) won vandaag de Nürnberger WDM Grand Prix gepresenteerd door DCM Meststoffen voor een enthousiaste menigte. Damon Hill is een expressief paard en voerde een energiek en vloeiend proef met een mooie uitgestrekte draf, piaffe en passage. Ze maakte alleen in de vliegende veranderingen en tijdens de laatste stop een fout. Drie van de vijf juryleden plaatsten de combinatie als eerste . “We moesten een beetje langer werken tijdens de warming-up, het was een beetje winderig. De laatste regel was mijn fout, maar ik had echt een goed gevoel in de passage en de half – passes.” zei Helen achteraf.

Holland’s Daniëlle Heijkoop eindigde in de runner-up vlek met Kingsley Siro ( KWPN door Gribaldi ) met een score van 75,766 %. De test toonde veel energie en controle. Kingsley werd naar voren gereden en zijn piaffe was perfect . Daniëlle Heijkoop zei: “Mijn Grand Prix debuut was in de World Dressage Masters Youth Challenge in München in 2012. Ik ben echt blij dat ik de kans gekregen om te starten in de World Dressage Master evenement in Mechelen gegeven. Vorig jaar kon ik niet komen omdat Hans Peter Minderhoud en Edward Gal waren hier concurreren. Het biedt echt goed prijzengeld en het is slechts een 2 uur rijden van mijn huis.”

Ulla Salzgeber en Herzruf ‘s Erbe ( Rheinland door Herzruf ) eindigde op de derde voor Duitsland met een score van 74,362 %. Herzruf ‘s Erbe was een beetje afgeleid in het begin, maar dat veranderde tijdens de test . Hij toonde veel expressie en zijn half – passes waren perfect.

De vierde plaats ging naar Holland’s Katja Gevers en Thriller ( KWPN door Gribaldi ), die uitgevoerd een gecontroleerde en energieke proef met grote piaffes. Sinds de WDM in Falsterbo de combinatie veel vooruitgang heeft geboekt.

Zweden Patrik Kittel reed een goede en gecontroleerde proef met Toy Story ( SWB door Comeback II ). Hij toonde een expressieve uitgestrekte draf. Ze eindigde op de vijfde met 71,617 %.

Video's

World Dressage Masters - Grand Prix DCM