Ere-Peter Jacques Rogge

Sinds 2001 is Rogge voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De eerste Spelen die onder zijn voorzitterschap plaatsvonden waren de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City. Onze 70-jarige landgenoot stond vorige zomer in Londen voor zijn laatste Olympische Spelen als voorzitter van het IOC.


Peter Nick Nuyens

Nick Nuyens (Lier, 5 mei 1980) is een Belgisch wielrenner. Bijgenaamd “de Bom van Bevel”, “kabouter” of “sluipschutter”. Hij werd prof in 2003 bij Quick-Step, waar hij tot en met 2006 reed. Daarna stapte hij over naar Cofidis en Rabobank en momenteel rijdt hij bij Saxo Bank.

Nuyens brak in september 2004 door toen hij binnen acht dagen Parijs-Brussel, de Grote Prijs van Wallonië en de Grote Prijs Prato wist te winnen. Eerder dat jaar had hij al de Ster Elektrotoer gewonnen. In 2005 won hij de Omloop Het Volk.

Het seizoen 2011 is reeds geslaagd met overwinningen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Nick bracht zijn jeugd door in Bevel, een deelgemeente van Nijlen. Op 12 november 2004 is Nick met wielrenster Evy Van Damme getrouwd. Het koppel woont ook te Bevel.


Meter Kim Gevaert

Kim Gevaert (Leuven, 5 augustus 1978) is een Belgisch sprintster. Ze combineerde haar beginnend succes in de atletiek met een universitaire studie in de logopedie aan de Katholieke universiteit te Leuven.

2002 is het jaar van de doorbraak voor Gevaert. In dat jaar wordt ze Europees kampioene op de 60m indoor. Enkele maanden later verovert ze zowel op de 100m als op de 200m telkens zilver bij de Europese kampioenschappen outdoor in München.

Het olympisch jaar 2004 is voorspoedig begonnen voor Gevaert. Tijdens het indoorseizoen scherpte ze al tweemaal haar eigen Belgisch record op de 60m aan tot 7″13. Tijdens een meeting in Birmingham (20 februari) klopte ze daarbij zelfs supersterren als Marion Jones en Zhanna Block.

De kers op de taart kwam tijdens het WK indoor in Boedapest. Op de 60m werd ze vicewereldkampioene opnieuw in een nieuw Belgisch record, 7″12. Alleen Gail Devers bleek te sterk.


Meter Andrea Croonenberghs

Andrea begon haar acteurscarrière bij het Toneelgezelschap Ivonne Lex. In 1989 ging ze bij de VRT aan de slag als omroepster. Ze presenteerde er o.a. “1 Voor Iedereen”, SAM en maakte de muziekreeks Rock’n Road voor Vlaanderen Vakantieland. Ze speelde Ann Linders in Windkracht 10 en Britt Michiels in Flikken. Als gastactrice was ze te zien in “Kinderen Van Dewindt”, in “Flikken Maastricht”, in “Emma”, in “Los Zand”, in “Thuis” en “De Kampioenen”. Ze speelde een Vlaamse flik in een aflevering van de Duitse krimi Tatort.

Als zangeres heeft ze haar sporen verdiend met haar band La Piovra van 1989 tot 1998. Recent toerde ze samen met Sofie van Moll en Sabien Tiels met nederlandstalige pop, rock en kleinkunst. En afgelopen winter ondernam ze met een fijn gezelschap een uitgebreide tournee langs Vlaamse podia met het hommageprogramma Wim De Craene, 20 jaar later.

Andrea is de gedreven meter van Het Huis, een neutrale bezoekruimte voor kinderen en ouders in problematische situaties. www.hethuis.be.

Meer info op www.andreacroonenberghs.be

Steun onze goede doelen. Storten kan op rekeningnr. 083-3819143-62

Onze Sponsors