2012: Van Sint-Katelijne-Waver/Mechelen naar De Noordkaap

Willy Op de Beeck & echtgenote Lizette Rombouts fietsen van Sint-Katelijne-Waver/Mechelen liefst 3600km in 28 dagen naar De Noordkaap, het uiterste noorden van Europa in Noorwegen.

Door het Belgische limburg, het noorden van Ouitsland, het land van Vikings en Noormannen, door Lapland, door duizenden bossen en langs ontelbare meren. Door de ongerepte natuur van Zweden over de Noordpoolcirkel, verder door Finland en Noorwegen. Langs Noorse fjorden en 212 meter onder de zeespiegel door de Noordkaaptunnel naar de Barentszee. Bezoek en ontvangst in de Zweedse hoofdstad Stockholm, het moeten onvergetelijke beelden opleveren.


2011: Van Sint-Katelijne-Waver/Mechelen naar Istanbul & Azië

Na onze 5de DCM-Fietsmarathon die in 2009 in Afrika (Casablanca) eindigde, kozen we in 2011 voor Istanbul en Azië, een trip van net geen 4000km. De laatste 2000km konden we van een unieke politiebegeleiding genieten, terwijl we ondermeer in Griekenland en Turkije op een goede ontvangst mochten rekenen. Maar tijdens het eerste deel van de fietsmarathon naar Istanbul werden we ook in het Zwitserse Küssnacht ontvangen waar we samen met de plaatselijke burgemeester bloemen neerlegden op de plaats waar Koningin Astrid in 1935 verongelukte.

Na afloop van de DCM-Fietsmarathon naar Istanbul trokken we opnieuw richting Zwitserland, meerbepaald naar de basis van het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne. Daar werden we door I.O.C. president Dr. Jacques Rogge ontvangen, een Olympisch gebaar met een voor de inrichters grote waarde. De organisatie van de DCM-Fietsmarathon werkt hard om goedwerkende instellingen voor kinderen met een handicap te ondersteunen, met dank aan de trouwe sponsors die ons goed blijven steunen.


2009: Van Sint-Katelijne-Waver naar Casablanca

Na het resultaat van onze 4° Fietsmarathon wisten we dat het onmogelijk zou zijn om het financiële succes ervan te evenaren.

Maar toch was Willy Op De Beeck in zijn niet aflatend enthousiasme niet te stuiten, doel van de 5° Marathon werd Afrika een ander continent meer bepaald Casablanca in Marokko.

Op donderdag 4 juni 2009 hielden we een druk bijgewoonde persconferentie in de Business Seats van KV Mechelen ook onze peters en meters waren aanwezig Kim Gevaert, Andrea Croonenberghs en Nick Nuyens, onze Minister President Kris Peeters moest spijtig genoeg verstek laten gaan.

Op zaterdag 13 juni vertrokken, Willy Op De Beeck, Jef Vander Kuylen, Eduard Van Wilderode, Jean Selleslagh, Jan Wuyts en hun begeleiders Paul De Meyer en Magda Saelen, om 6.00u aan Taverne De Vijfhoek om in 22 ritten de afstand Sint Katelijne Waver – Casablanca te overbruggen.
Na 3553 km en 145u 2min op de fiets tegen een gemiddelde van 24,50 km/u werd het doel veilig bereikt. Tot slot werd op zondag een kleine rit afgewerkt naar ons uiteindelijke doel het SOS Kinderdorp in Dar Bouazza waar we een feestelijk onthaal kregen. De kinderen die we daar hebben ontmoet steken ons wederom een riem onder het hart waarom we dit eigenlijk doen.

Na onze thuiskomst zijn nog verschillende evenementen georganiseerd om onze kas voor de Goede Doelen aan te dikken, de Grote Prijs DCM op 29/08/09 en 28-29/11/09 het Dinnerweekend op KV Mechelen.

We hebben de 5° Fietsmarathon afgesloten tijdens de chequeoverhandiging op 18/03/10 met een bedrag van 33.800 Euro. Over de voorbije 5 Marathons hebben we de kaap van 200.000 Euro gehaald. Samen met Herman en Tom De Ceuster (Onze hoofdsponsors van DCM & Vitanza HQ) zijn we fier dit te kunnen doen en hopen aldus een steentje bij te dragen aan de Doelen waarvoor we dat in het verleden gedaan hebben en zullen blijven doen.


2007: Van Sint-Katelijne-Waver naar Olympia

In 2007 ging de inmiddels 4de fietsmarathon van de Nieuwendijkse wielervrienden, Willy, Jef, Karel, Ivo en hun begeleider Frans, naar het Griekse Olympia. Het startschot voor deze 3649 km lange fietstocht voor het goede doel werd gegeven op zaterdag 9 juni 2007. Drie weken later en na 12 landen te hebben doorkruist, bereikten de renners op 1 juli 2007 omstreeks 17u50 Olympia, waar ze werden opgewacht door een officieel ontvangstcomité.

Ook in 2007 konden de wielervrienden voor hun onderneming rekenen op een aantal belangrijke sponsors en op de steun van een paar bekende peters en meters, zoals Kim Gevaert, Liliane St. Pierre, Gunther Neefs, Paul Michiels, Eddy Merckx, Nick Nuyens en Evi Van Damme. Met hun fietsmarathon, die de langste en zwaarste tocht was van de vier, slaagden de renners erin om in totaal 133.862 euro voor het goede doel in te zamelen.

De opbrengst was deze keer bestemd voor de Mechelse scholen voor buitengewoon onderwijs De Sprankel en Den 8-Vlinder en voor Mentalympics. De recordcheque werd overhandigd tijdens een grootse feestavond op donderdag 21 februari 2007.


2005: Van Sint-Katelijne-Waver naar Siracuse via Rome

Ook in 2005 werd er een fietsmarathon voor het goede doel georganiseerd en vertrokken de renners vol goede moed voor een tocht van 19 dagen richting Siracuse. Hierbij werd ook een tussenstop gemaakt in Rome waar de renners de audiëntie bij de Paus mochten bijwonen. Daarna reden ze verder over de vulkaan Etna (Sicilië) richting Siracuse.

Na deze derde toch wel erg zware beproeving mocht het resultaat er zeker zijn: Er werd maar liefst 20.000 EURO bij elkaar gefietst voor de inrichting van een nieuwe snoezelruimte in het Sint-Janshof te Mechelen, een school voor aangepast beroepsonderwijs.

Ook deze keer namen enkele bekende Vlamingen het peter- en meterschap voor hun rekening: Tom Boonen, Nick Nuyens, Sara Peeters, Evy Van Damme. We konden ook rekenen op de bijzondere medewerking van Gunther Neefs…


2003: Door 10 verschillende landen naar Assisi & Rome…

Na de goede resultaten van onze sponsortocht naar Santiago de Compostela & Fatima in 2001 en de goede samenwerking in de groep, namen onze renners de beslissing om twee jaar later opnieuw met een sponsortocht uit te pakken.

Willy, Karel, Jef, Ivo Van Loock en begeleider Eddy namen net zoals in 2001 de volledige reiskosten op zich! Bovendien zorgden de 5 deelnemers voor de verkoop van een groot aantal steunkaarten terwijl de sponsoring van diverse mensen en bedrijven een groot succes werd.

In 2003 waren er twee verschillende doelen voor deze marathon: De vzw Willekom was aan uitbreiding toe en er werd ook gefietst ten voordele van de afdeling Short-Stay voor kinderen van de Kinderkliniek van het UZ Gent.

Peter Ludo Dierckxsens mocht na deze zware tocht een cheque van maar liefst 6.200 € voor het goede doel overhandigen!!


2001: van Sint-Katelijne-Waver naar Santiago de Compostella-Fatima

Op zaterdag 30 Juni 2001 vertrokken Willy Op de Beeck, Karel Diddens, Jef Vander Kuylen, Aloïs Gijsels, Patrik Verschaeren(+) en begeleider Eddy Van den Broeck van Katelijne naar Santiago de Compostela en Fatima (Portugal).

Iets meer dan 2900 km ten voordele van vzw Willekom (opvangtehuis voor Mentaal gehandicapten) in de Galgestraat te Mechelen. Op 21 Juli 2001 kregen ze in hun lokaal ‘De Vijfhoek’ een hartelijke ontvangst en bouwden ze een lang feestje op het weerzien en de goede afloop.

Na afloop van deze eerste – zeer succesvolle – fietsmarathon namen ze nog wat extra tijd om het sponsorbedrag met succes op te trekken. Het wachten loonde zeker de moeite….

Magda Van Loon mocht na afloop van de actie in Cafe De Vijfhoek uit handen van zangeres en meter Zohra een cheque van 250.000 oude Belgische franken in ontvangst nemen !! Met dit geld kon een nieuwe keuken geplaatst worden bij Willekom. Peter Eddy Merckx tekende voor iedere renner een brevet.

Steun onze goede doelen. Storten kan op rekeningnr. 083-3819143-62

Onze Sponsors